Budskap för helgen

Änglarna vill förmedla vikten av att ta hand om vår hälsa, både fysisk och psykisk. Genom att lära sig av sina erfarenheter och gå vidare till ett mer harmonisk liv utan dömande att jag inte gjorde si eller så. Acceptans, att nu blev det så här, hur gör jag nu för att de ska bli bra.

Var tillåtande i dina ansträngningar när du försöker hantera livet. Våga göra misstag och fira segrar när det blir rätt!

Hälsan är det viktigaste du har, vördna den, ge dig allt du behöver. Om du vet med dig att du äter ohälsosamt ta ett steg i rätt riktning, det kan vara att utesluta sockret, dricka mindra kaffe, äta mer grönsaker, äta lagad mat från grunden istället för halvfabrikat. Äta mer ekologisk och naturlig mat. Det handlar om självrespekt. Om du inte orkar och vill gå på gym ta längre promenader i rask takt där du blir lätt anfådd det har en stor effekt på hälsan.

Stress, är du stressad och varför? Finns det en yttre stress som du inte kan kontrollera som arbetslöshet, skiljsmässa eller en inre stress? Har du en stress som orsakas av att du stänger ned dina känslor och flyr istället? Ett bra sätt att få ned pulsen är med meditation och gärna ACT terapi baserat där man får lära sig skilja på känslor, tankar och “jag som person”, nämligen du är inte dina tankar och känslor. Ofta är det lätt att tro på känslan eller tanken som förmedlar exempelvis “jag är dum i huvudet, som inte klarar av det här”, vi tror att det är sanningen eftersom tankarna talar om det för oss. Men kom ihåg det är bara en tanke som passerar och den tanken har du fått av tidigare negativa erfarenheter. Ha medkänsla med dig själv att du gör så gott du kan i varje situation och du duger som du är.

Nära giftiga relationer, giftiga relationer på jobbet skapar också ohälsa. Vad kan du påverka inom dina relationer? Har du någon nära som tar din energi, du bara ger och ger men får inget tillbaka? Har du känslan av att något inte stämmer i din relation, men kan inte ta på vad, du försöker gång på gång förändra dig själv om jag bara blir lite vackrare, städar bättre, hjälper min sambo med hans problem, så kanske jag får lite bekräftelse och inte blir lämnad. Men han fortsätter att kränka dig på olika vis, han tar avstånd, han bestämmer hur och när ni ska göra saker, du tappar bort dig själv och dina behov. Du går in 100% i hans behov. Efter bråk har ni försonings sex och du känner att nu äntligen förstår han mig, nu har jag lyckats förklara för honom hur hans sårande gör mig illa. Nu är ni åter starka ihop, men innerst inne vet du att det kommer hända igen, han kan inte förändras och du lever bara på hoppet. Vad är det värsta som kan hända om du vågar se sanningen? Vad är det värsta som kunde hända om du lämnar honom och sätter ditt värde på dig själv att du är värd så mycket mer än så? Kan det vara en bakomliggande smärta från barndomen av att blivit avvisad som kommer att komma fram och vågar du stanna kvar i den smärtan och låta den klinga av? Tänk om det är förlösande för dig att se att dina förädrar hade brister, la sina later på dig och att det har ingenting med dig att göra. Du ser med klarare ögon, rädslan att bli övergiven är inte längre lika stor för du har nu förstått ditt värde. Att alla barn är värda att bli älskade. Förlösande att börja tycka om dig mer och vara öppen och sårbar inför en fin, kärleksfull partner. Öppnar upp för glädje, skratt och njutning. Börja älska livet igen.

Vilket steg kan du ta nu, idag för din hälsans skull?

Med kärlek Saga

Dagens budskap - Längtan

January 28, 2021

Helgens budskap

February 5, 2021