Dagens budskap – Längtan

Dagens budskap vill förmedla att du är fri att göra dina egna val. Om det så är små enkla val som vad jag vill göra idag eller ha som framtidsmål. Du behöver bara börja med att ta första steget så är du redan på väg. Du kommer sen att veta vad nästa steg blir att ta. Vad har du för mål, vad har du för längtan och vad står din längtan egentligen för? Du kanske vill ha en stor och dyr villa, men den kan stå för trygghet, en trygg bostad att återhämta sig i och ekonomisk trygghet. Du kanske önskar ett högt betalt arbete men egentligen står det för att du vill ge dina barn en trygg och säker uppväxt. Du kanske går från jobb till jobb och vantrivs, vad är det för längtan som driver dig bort från dessa arbeten, är det så att du behöver vara din egen arbetsgivare eller att du vill jobba inom något helt annant område. Eller har du svårt för auktoriteter för dom påminner dig om din barndoms förälder som var en härskare, gav dig order och krävde total lydnad, vad väcker det för känsla inom dig? Hur upplevde du det som barn? När du kan återuppleva barndoms smärtan så kan du lättare sortera i nutida möten med auktoriteter, chefer “ok, nu känner jag så här när chefen ger mig order. Att det gör ont har med min barndoms smärta av att bli avvisad som gör sig gällande. När du upprepar det här tankesättet så kommer smärtan att avta vid kommande möten och blir till lätt accepteraden ok, nu säger chefen så där, jag behöver inte ta det personligt, det har inget med min förälder att göra utan han säger så för att arbetsuppgiften behövs göra. Längtar jag efter att någon ska älska mig eller står det för att jag vill tycka om och respektera mig själv mer?

När vi vågar titta på vad längtan står för, accepterar känslan och börjar agera då kan vi frigöra oss från tomhetskänslan av att jaga efter mer längtan. Som ett slags flyktbetende. Du tror att du ska tillfredställa längtan när du flyttar till en ny bostad, men du är kortvarigt tillfredställd och börjar åter igen längta, och längtan blir en slags tomrum som börjar gnaga. Men om du istället stannar upp och tänker nu har jag en längtan och mitt beteende är att jag hela tiden flyttar runt från bostad till bostad, vad får jag för känslor när jag börjar ställa frågor till mig för att förlösa grundkänslan “längtan”, som exempelvis “Vad är det värsta som kan hända, om jag inte flyttar nästa gång, fast jag känner drivet att flytta? Vad är jag rädd ska hända om jag inte flyttar? Vad ska andra tänka om mig om jag inte flyttar? Är jag rädd att bli avvisad och övergiven? Kommer jag inte få vara med i gruppen om jag inte har tillräckligt fint hem? Duger jag inte som jag är utan måste hela tiden prestera? Var i kroppen har du känslan, är det i magen, bröstet, axlar känn in känslan. Kan vara lättare att göra när du tar dig en stund i stillhet och bara djupandas in. Om tankarna vill vandra vidare ta tillbaka dom till frågan varför jag vill flytta. Kanske är det en längtan efter din barndoms sommrar med morföräldrar på landet där du kände dig trygg och lycklig och du fick mycket uppmärksamhet och kärlek som du egentligen saknar, hur kan du då få in den känslan i ditt nyvarande hem? Och agera sen därefter.

Med Kärlek Saga

Dagens budskap - Acceptans

January 26, 2021

Budskap för helgen

January 30, 2021