Dagens budskap – Öppenhjärtliga samtal

Budskapet vill förmedla att kommunikation är A och O i en relation.

Vad händer om du inte vågar dela med dig av dina känslor, tankar och behov? Du kommer att lida i tystnad, börja må allt sämre och tappa både självkänsla och självförtroende, vilket i sin tur påverkar resten av ditt liv i allt. Denna inre stress kan även göra dig sjuk.

Fråga dig själv varför du är rädd för konflikter och vad tror du ska hända? Är du rädd för att göra din partner upprörd eller ledsen? Hur mår du själv om du inte berättar om ditt mående eller sätter gränser vad du vill stå ut med eller inte? Det är dock nödvändigt att du vågar gå emot rädslan för att rädda din självkänsla och eventuellt er relation om den är värd att räddas. Var går din gräns vad du tål? Om din partner inte kan gå dig tillmötes är det då värt att stanna kvar i relationen som gör dig illa? Det kan ju vara så att när du vågar så kommer ni varandra närmare i relationen, det kan handla om barndomens sår att inte våga möta sin sårbarhet antingen genom att ta avstånd känslomässigt eller att klänga sig fast i rädslan för att bli lämnad, sviken och avvisad.

Det kan vara bra att boka en tid till en parterapeut som förmedlar, för att slippa klandrande och som styr samtalet till konstruktivt och lösningar. Oavsett hur samtalet slutar så kommer det leda till personlig utveckling och mod att i fortsättningen lösa problem och konflikter. Du kan inte styra din partners känslor, men du kan förmedla dina så att din partner lär känna dig ännu bättre och du slipper lida i tystnad, ensamhet och förtvivlan.

Med kärlek Saga

Bästa tarotlinjen

August 3, 2021