Dagens budskap – Solarplexuschakrat

Du är mäktig, du är kraftfull även om du inte känner det just nu. Faktum kvarstår du kan ta makt och kontroll över ditt liv. Ingen annan kan kontrollera dig utan din tillåtelse. Du har alltid val och möjligheter. Änglarna vill att du ska känna att du styr ditt liv dit du önskar.

Du kan lämna en relation där du inte mår bra, genom förberedelser i tystnad så att den kontrollerande inte har vetskap av din plan. Du kan ta hjälp av organisationer och myndigheter. Du behöver inte tala om allt du gör, du har rätt att “smyga” om det är det du behöver för att kunna lämna. Du behöver inte ursäkta dig.

Ibland kan det vara så att man känner sig styrd och kontrollerad av en annan person som man avslutat relationen med. Du önskar att personen skulle försvinna ur ditt liv men så har ni gemensamma barn och du blir tvungen att ha en viss kontakt för barnens skull. Om det är en mycket hotfull person så bör ni kontakta ett skyddat boende.

Du kanske har känslan att du blir uppäten av expartnern, du tappar energi, försöker analysera hur du ska bemöta personen ifråga. Försöker på olika sätt och inget fungerar, du sätter gränser, du ignonerar han eller hennes barnsliga beteende men personen fortsätter förstöra för dig på olika sätt. Du kan behöva ignonera beteendet och inte gå igång på det för dina barns skull även om det gör ont att hen vill dig illa. Du får bära denna smärta för barnens skull. Axla ansvar från de små axlarna. Låta barnen slipa drama genom att blåsa liv i allt exet gör genom rättfärdigande och markerande till varje pris. Ett sätt är att inte oroa sig för när, hur, vad kommer han eller hon göra nästa gång, för just oron tar din energi och då känns det som han tar din energi för du är helt uppslukad av hans problem, över hans opålitlighet och oberäkneliga sätt. Det är då du lämnar över din makt till honom så han kan kontrollera dig känslomässigt. Det är inte lätt att ta tillbaka sin makt, men det går genom acceptans av tankar “okej där kom den tanken” och låt tanken sedan flyga förbi som ett moln, börja inte agera på tanken genom fundera undra vad tanken vill säga eller betyder för då kommer rädslorna som brev på posten. Grejen är just att tanken ska vara en tanke som passerar, det är när vi börjar fundera vad betyder det vi just tänkte som vi slukas in i dimmat av rädslor och utmattning.

Meditation är ett bra sätt att öva på sina tankar att de bara får passera. Vi blir aldrig fri från tankarna och rädslorna utan vi behöver bara få en lättare förhållningsätt till dom.

Med kärlek Saga

Dagens budskap - Kapa banden

September 29, 2021