Dagens budskap – Acceptans

Dagens budskap vill förmedla att duga som du är, du behöver inte längre presstera för att duga, du behöver inte längre fundera på vad andra tänker och tycker om dig. Du behöver bara vara dig själv, precis som du är.

Du är inte dina tankar och känslor, du är mer än så. Dina tankar är tusentals och återkommande från dag till dag. Känslor är också föränderliga, dom kommer och går. Likaså allt som händer i livet kommer och går, du kan inte kontrollera det som komma ska. Acceptera din tanke, känsla, händelse som, där kom den tanken och släpp det sedan. Börja inte analysera och gräva i den, det var ju bara en tanke. Meditera gärna, där du djupandas och låter just tankar och känslor passera som moln på himlen och tar tillbaka fokus till andningen när en tanke dyker upp, låt tanken bara passera, på så sätt så hittar du tillbaka till grunden “jag”, det är först då du hittar frid inombords och kan känna kärlek till just dig själv.

Bristen på kontroll, skapar ofta oro, ångest och för att slippa obehaget så flyr vi ofta i flyktbeteenden. Frågan är varför vill vi ha kontroll? Är det för att vi inte lyssnar på våra behov och ger oss det vi behöver?

Våra negativa och kritiska tankar skapar oro inom oss, därför behöver vi skilja tanken från vårt inre jag. Jag är inte vad jag tänker, jag är jag med tankar som kommer och går. När vi kommer i kontakt med grunden, då hör vi även våra innersta behov och kan förmedla det till omgivningen. När vi står upp för våra behov släpper ångest och vi kan bli lugna i sinnet. Vi kanske är rädda för förändring, även det skapar oro, våga ha tillit till dig själv oavsett vad som kommer att hända så klarar du av förändringen. Ofta blir förändringar till det bättre genom att gå stärkta ur situationen, att jag klarade även detta och när en dörr stängs öppnas en annan. Omvandla det svåra i ditt liv till vishetens guld. Det får oss att älska jaget med alla dessa brister och acceptera utmaningar som lärdomar. Att välja inställning till livet och se glaset som halvfullt istället för halvtomt. Du tar kommandot i ditt liv när du med tacksamhet omvärderar varenda situation du upplevt med medkänsla. Vi släpper all självförakt och ersätter det med kärlek. Vi förlåter allt smärtsamt vi upplevt från andras handlingar, släpper taget och låter dessa personer vara, vi lägger inte längre energi på dom. På så sätt mognar vi och blir mer ljusa i vår själ och sprider kärlek.

Acceptans är ett nyckelord, acceptera nu är det så här och ställ dig frågan vad vill jag nu? Och hur kommer jag vidare nu? Gör sedan en plan med papper och penna och börja agera.

Med Kärlek till ditt egna jag

Saga

Dagens budskap - Längtan

January 28, 2021